Budapest

Elhárítás Budapest teljes területén non stop

Budapesten éjjel nappal, profi mesteremberektől, már több mint 20 éve.
Hívjon egész évben, mindennap 24 órában az Ön szolgálatában!

Dugulás esetén, akár már 2 órán belül is a helyszínre érkezünk sürgősségi hívás esetén. Áraink, szakembereink garanciát jelentenek számunkra és Önnek is.

Duguláselhárítás szolgáltatások és kondíciók Budapesten

 • Ingyenes visszahívás
 • Ingyenes tanácsadás
 • Munkafelmérés és árajánlat adás teljesen díjmenetesen
 • Professzionális, magas fokú szakmai felkészültség
 • Teljesen felszerelt autópark
 • Szükség esetén 1 órán belül a helyszínre érkezünk
 • 7*24 órás gyorsszolgálat
 • Professzionális munkavégzés
 • Duguláselhárítás
 • Víz vezetékszerelés
 • Konyha duguláselhárítás
 • WC duguláselhárítás

 • Lefolyó duguláselhárítás
 • Mosogató duguláselhárítás
 • Zuhany duguláselhárítás
 • Kád duguláselhárítás
 • Womás duguláselhárítás
 • Csatornatisztítás
 • Padlóösszefolyó duguláselhárítása
 • Duguláselhárítás garanciával
 • Társasházak duguláselhárítása
 • Panel duguláselhárítás
 • Duguláselhárítás azonnal
 • Irodaházak duguláselhárítása

Duguláselhárítás Budapest területein:Mi az a csőgörény?

A duguláselhárító szakma előszeretettel alkalmazza csőgörény elnevezést. De nézzük, miről is van szó? Egy roppant egyszerű szerkezetről beszélünk, amely kiválóan alkalmas a dugulások elhárítására. A dolgot viszont nehezíti, hogy a boltokban kapható olcsó csőgörények sok esetben egyszerűen elhajlanak és ilyen módon alkalmatlanná válnak a dugulás megszüntetésére.

A jobb minőségű csőgörények saját dobbal rendelkeznek, így a kézi erővel történő forgatásuk megfelelő és eredményes technikát jelent. Az áruk viszont elég borsos; egy jobb fajta termékért 25-30 ezer forintot is elkérnek. Ilyen esetben mérlegelhetünk, hogy inkább egy haszontalan görényre dobunk ki kevesebb pénzt vagy inkább fizetünk többet egy megbízható típusért.

A minőségesebb típusok nem fognak elhajlani és kunkorodni, így a dobról leengedve kellő hosszúságú csövet adagolhatunk a lefolyóba. Ha nem szeretnénk kézi erővel végezni a görényezést, akár fúrógépre csatlakoztatható típust is választhatunk. De azt tartsuk szem előtt, hogy mind a kézi, mind a fúrógépes típusok esetében legalább 6-8 milliméter vastagságút válasszunk!

Természetesen a hivatásos duguláselhárítók is alkalmaznak csőgörényt, de azok a motoros gépek nem összehasonlíthatók a kis kézzel tekerős otthoni görényecskékkel. Végszükség esetén ilyen ipari gépet kölcsönözni is lehet, de valószínűleg olcsóbb mulatság kihívni egy szakembert, mint kölcsönzött géppel megoldani a problémát.

A legdurvább dugulások…

A gondatlanság néha rendkívül makacs dugulásokat eredményez. A zsíros szennyeződések és a hajszálak feltapadása a legtöbb esetben hagyományos módszerekkel is eltávolítható, de egyes esetekben a dugulás hátterében ennél komolyabb anyag áll.

A legproblémásabb dugulások okozói sokszor az építési törmelékek és kötőanyagok. A gondatlanság súlyos problémákhoz vezet. Olyan szintű dugulás is előfordulhat, amihez már nagy teljesítményű felszerelés, netalán bontás szükséges. Alighanem ezt mindenki szívesen elkerülné…

Mit tegyünk a probléma megelőzése érdekében? Egyetlen dolgunk van: soha ne öntsük a különböző építési törmelékeket és kötőanyagokat a lefolyóba! Megértjük, hogy a glettes, gipszes, malteres, cementes, csemperagasztós és egyéb edényeket el kell mosni, de a visszamaradt anyagot soha nem a lefolyón keresztül távolítjuk el a lakásból! Fogjunk egy zacskót vagy egy rossz edényt, de soha ne húzzuk le a WC-n! Nagyobb mennyiség esetén a főcsőben olyan szintű dugulás keletkezhet, amelyet már nem tudunk közönséges spirállal vagy csőgörénnyel eltávolítani, csakis nagy a nagy nyomású mosókocsi hozhat megoldást. Mondani sem kell, hogy az utóbbi megoldás mennyivel drágább, arról nem is beszélve, hogy egyes esetekben csak a bontás vezethet eredményre. Sokkal jobb, ha előrelátók vagyunk és az építési hulladékokat zsákba vagy zacskóba gyűjtjük. Az odafigyeléssel sok bosszúságtól és szükségtelen kiadástól óvhatjuk meg magunkat.

Az eternit cső problémája

Az eternit cső ma már elavult technológia és tulajdonképpen soha nem számított tökéletes megoldásnak. Ennek ellenére még ma is rengeteg eternit lefolyó cső van használatban, amelyek cseréje indokolt lenne, ám amíg nem nagy a baj, addig a háztulajdonosok nem igazán tesznek ennek érdekében.

Az eternit lefolyó cső legnagyobb hátránya a sérülékenysége. Egyrészt az idő vasfoga is kikezdi, de akár egy fa gyökere is problémákhoz vezethet. Másrészről pedig a csúnya, gonosz duguláselhárítók teszik tönkre a spiráljaikkal, hiszen az érzékenysége és sérülékenysége miatt rendkívül könnyen átlyukadhat. Ha pedig megtörténik a cső átlyukadása, akkor folyik a szennyvíz, amerre tud… Azt hiszem, ennek a kellemetlenségnek a részleteit nem kell külön ecsetelni.

A problémákat érdemes minél előbb a gyökerüknél megszüntetni; ha van rá mód, érdemes az eternit csöveket az összes rákötéssel együtt a jóval korszerűbb KG csövekre cserélni.

Egy idejében elvégzett cserével súlyosabb problémákat is megelőzhetünk. Nagyon sok esetben az eternit cső párhuzamosan fut az acél csövekkel. Mivel az eternit lefolyók gyakran kisebb repedéseket szenvednek, amelyeken keresztül szivárogni kezd a szennyvíz, így az acélcső korróziója is felgyorsul. A problémát tetézi, hogy az eternit cső védőrétegének szánt habarcs az idő során mállani kezd, így az elsődleges védelem megszűnik. Ha van lehetőségünk, érdemes cserélni az elavult lefolyó rendszereket.

WC duguláselhárítás Budapest területén, megszüntetésének módjai

Ha dugulást észlelünk, nem kell azonnal pánikolva a falnak rohannunk. Szerencsére az esetek jelentős hányadában a különböző dugulások akár szakember segítsége nélkül is megszüntethetők. A WC dugulása bizonyos értelemben más jellegű problémát jelent. Lássuk, mit tehetünk…

Az esetek többségében a dugulást a hajlatnál feltorlódó papír okozza. Ez nem tekinthető makacs dugulásnál, de annál azért masszívabb, hogy a WC lehúzásával meg tudjuk szüntetni. Általában azt tapasztaljuk, hogy a WC csészében csak lassan apad a beleengedett víz. Először is várjuk meg, hogy a felesleg leszivárogjon.

A duguláselhárítást kezdjük a legegyszerűbb módszerrel! Nem lesz másra szükségünk, mint egy 10 literes vödörre és vízre. A vödröt engedjük tele vízzel, majd a teljes tartalmát jó magasról hirtelen zúdítsuk a WC csészébe. A célzással azért vigyázzunk, ha nem szeretnénk, hogy ússzon a fürdőszoba. Az így létrejövő víztolás jó eséllyel megszünteti a problémát.

Persze előfordulhat, hogy a vödrös módszer nem vezet eredményre. Ekkor jövet a B-terv, a WC pumpa. A módszer gyakorlatilag azonos az előzővel, csupán annyi különbséggel, hogy itt sok kis mozdulattal próbáljuk meg „kimozgatni” a helyéről a dugulás gócpontját. A rossz hír az, ha egy jól sikerült vödrös lökés nem szüntette meg a dugulást, akkor a pumpa esélyei sem túl rózsásak. Jöhet a C-terv, azaz a WC lefolyótisztító használata. Az ajánlás szerint alkalmazva, esetlegesen pumpával rásegítve általában megoldja a problémát.

Ha még így sem szüntettük meg a dugulást, jöhet a spirál vagy csőgörény alkalmazása, végző esetben pedig a szakember.

A WC dugulás megelőzése

Nagy bölcsesség, hogy a problémákat nem orvosolni kell, hanem megelőzni. Igaz ez a WC dugulások esetére is

A problémákat szinte minden esetben az emberi hanyagság okozza. Ha odafigyelünk, hogy semmilyen nem odaillő hulladékot és szemetet ne dobjunk a WC-be, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem kell dugulással szembenéznünk. Vannak dolgok, amiket a legegyszerűbb a WC-n lehúzni, mégse tegyük! Ilyenek a különböző nedves törlőkendők, a tisztasági betétek, pelenkák, tamponok.

Az esetek túlnyomó többségében ezek a tárgyak okoznak dugulást. Van azonban még egy veszélyforrás, amiről csak nagyon ritkán esik szó; ez nem más, mint a műanyag WC frissítő kosárka. A frissítő gél vagy golyócskák tárolására alkalmas műanyag dobozt a WC csésze peremére akasztjuk fel, de néha nemes egyszerűséggel eltűnik… Nem nehéz kitalálni, hova tűnhet. Ilyen esetben csupán reménykedni tudunk hogy a műanyag tartó elég kicsi volt ahhoz, hogy távozni tudjon. Ha valamelyik hajlatban felakad, akkor szépen lassan összegyűjti a papírt és szinte garantálható a dugulás.

A nem odaillő tárgyak mellett a vastag vízkőrétek is duguláshoz vezethet. Való igaz, hogy ehhez extrém mennyiségű vízkőre van szükség, de cseppet sem lehetetlen, hogy ez megvalósuljon. Ezért időnként törődnünk kell a vízkő eltávolításával is. A különböző lerakódások megelőzése érdekében évente egy vagy két alkalommal használjunk sósavat, ami nemes egyszerűséggel lemarja, ami nem odavaló.