Amennyiben tisztán szeretné tartani otthona csatornarendszerét és lefolyóit és amennyiben azt is szeretné, hogy ezek a lehető leghosszabb ideig működőképesek legyenek a rendszeres karbantartás elengedhetetlen feladattá válik.

A duguláselhárító szakemberek ajánlata szerint ahhoz, hogy minden rendben működjön otthonában érdemes évente vagy kétévente profi duguláselhárítót hívni, aki rendelkezik a szükséges eszközökkel, ahhoz hogy rendesen elvégezhesse a felülvizsgálatot. A tisztán tartást számos tényező befolyásolja, mint például a rendszer öregedése vagy a gyökérbenövések, így egy jó szakember tudja, hogy mit is kell ellenőriznie mindenféle bontás vagy plusz munka nélkül.

Ezek a rendszeres ellenőrzések nagyon sokat segítenek a hálózat tisztán tartásában, de Ön is tehet azért, hogy minél tisztább és higiénikusabb legyen lefolyórendszere. Ne öntsön zsír vagy olaj tartalmú maradékokat a lefolyókba, figyeljen oda, hogy ne kerüljenek kisebb tárgyak a rendszerbe és még számos odafigyeléssel előzheti meg, hogy otthona lefolyórendszere vagy csatornavezetékei elduguljanak. Ha már megtörtént a baj ne próbálja saját kezűleg elhárítani, forduljon szakemberhez és garantált lesz az elégedettsége!