A mosogató dugulásának elhárítása házilag

A mosogató eldugulása igen kellemetlen tud lenni. Már akkor is az, ha csupán nehézkes a víz lefolyása, hiszen ekkor is ott marad mindenféle szennyeződés a mosogatónk aljában és falain, melyeket folyamatosan súrolhatunk le. Egy egyszerű dugulásnál azonban nem kell feltétlenül a telefon után nyúlnunk, és segítséget hívnunk, hiszen akár a saját tudásunk és kézügyességünk segítségével ingyen is megoldható a probléma.

Az első dolog, amivel próbálkozhatunk, az a vécépumpa használata. Ilyenkor engedjünk valamennyi vizet a mosogatónkba, és takarjuk le a túlfolyó nyílást, hiszen ez nélkül hasztalan lesz a pumpálás. Ezt követően pedig már jöhet is a vécépumpa használata, mely akár könnyen meg is oldhatja a problémát.

Előfordulhat azonban, hogy a szifon dugult el. Ekkor sem kell azonban kétségbeesni, hiszen ez is megoldható házilag. Ehhez csupán gumikesztyű és egy vödör szükségeltetik. Tegyük a vödröt a szifon alá, szereljük szét azt, majd hagyjuk, hogy a vödörbe folyjon a szennyvíz! Ezt követően mossuk ki, tisztítsuk meg a szifont, és már szerelhetjük is vissza. Mielőtt elvennénk a vödröt, mindig eresszük meg a csapot, ezzel kipróbálva, hogy a visszaszereléskor mindent jól csináltunk-e, és hogy nem szivárog-e valahonnan a víz.

Ha ezek a módszerek nem segítenek, akkor előfordulhat, hogy máshol van a dugulás, és szakemberre van szükségünk. Ilyenkor nem érdemes tovább próbálkozni, inkább hívjunk szakszerű segítséget.