Pest megye

Duguláselhárítás Pest megye területén éjjel nappal

Duguláselhárítás Pest megye területén egész évben minden részen a lehető legjobb kondíciók és árak, profi mesterek, maximálisan felszerelt géppark és autópark, minden eszközzel azon vagyunk, hogy megszüntessük a dugulásokat. Mesterembereink már rendkívüli tapasztalattal és tudással rendelkeznek a dugulások elhárítása terén, így a lehető leghatékonyabb munkát tudjuk szolgáltatni Önnek, mely nem csak árban, de minőségben is a lehető legkorrektebb!

Duguláselhárítás szolgáltatások és kondíciók

 • Ingyenes visszahívás
 • Ingyenes tanácsadás
 • Munkafelmérés és árajánlat adás teljesen díjmenetesen
 • Professzionális, magas fokú szakmai felkészültség
 • Teljesen felszerelt autópark
 • Szükség esetén 1 órán belül a helyszínre érkezünk
 • 7*24 órás gyorsszolgálat
 • Professzionális munkavégzés
 • Duguláselhárítás
 • Víz vezetékszerelés
 • Konyha duguláselhárítás
 • WC duguláselhárítás

 • Lefolyó duguláselhárítás
 • Mosogató duguláselhárítás
 • Zuhany duguláselhárítás
 • Kád duguláselhárítás
 • Womás duguláselhárítás
 • Csatornatisztítás
 • Padlóösszefolyó duguláselhárítása
 • Duguláselhárítás garanciával
 • Társasházak duguláselhárítása
 • Panel duguláselhárítás
 • Duguláselhárítás azonnal
 • Irodaházak duguláselhárításaSzolgáltatási területekA haj eltávolítása a lefolyóból

A fürdőszobai dugulások okozója a legtöbb esetben a szappan és sampon maradványokon megtapadó haj. Különösen sok problémát okozhat olyan lefolyók esetében, amit hajhullásban szenvedő, hosszú hajú hölgyek, esetleg urak használnak.

Ilyen esetekben a legtöbben a drágább, nehezebb és környezetre károsabb módszert választják; elmennek a boltba és vásárolnak egy liter lefolyótisztító folyadékot. A folyadék ugyan a hajat nem semmisíti meg, a tapadást okozó szappan és samponmaradványt viszont oldja, így a feltapadt haj is távozni tud a szennyvízcsatornába. Jó esetben…

De lássuk, mi az egyszerűbb, olcsóbb és kétségkívül zöldebb megoldás? Ma már a szaküzletekben kaphatók olyan rugalmas műanyag pálcikák, amelyek karmok segítségével képesen eltávolítani a felrakódott hajszálakat. Az elmés találmánynak köszönhetően csupán egy-két percre van szükségünk és gyakorlatilag teljesen kitisztíthatjuk a lefolyót.

A műanyag neve Zip-It Tool, így keressük a szaküzletekben! A pálca tökéletesen alkalmas a hajszálak eltávolítására, de nem alkalmas a szappanmaradék lekaparására. Erre a problémára megoldást jelent, ha időnként tűzforró vízzel öblítést végzünk; érdemes havonta egy edénnyi zubogó vizet önteni a lefolyóba, így megelőzhetjük a szappanmaradékok felhalmozódását a csőben. Ha már elkéstünk ezzel, akkor érdemes egy próbát tennünk a szódás-ecetes öblítéssel, amely az esetek többségében tökéletesen beválik.

Tisztítsuk rendszeresen a szifont!

A dugulások hátterében a leggyakrabban a mosogatónál és a fürdőszobai mosdónál található szifonok eltömődése áll. A konyhában jelentős mennyiségben kerül zsír és ételmaradék a szifonba, ráadásul csak ritkán alkalmazunk olyan szűrőt, ami az apróbb ételmaradékokat is felfogja. A fürdőszobában pedig a klasszikus szappanok, samponok és különböző kozmetikai szerek maradványai okoznak problémát.

A szifonok esetében is érvényes a mondás, hogy szerencsésebb a bajt megelőzni, mint orvosolni. De hogyan tehetjük, hogyan előzhetjük meg a dugulást?

A szifon tisztítása annyira egyszerű, hogy még a forróvizes vagy szódás-ecetes praktikákkal sem érdemes bajlódni. Egyszerűen helyezzünk egy vödröt vagy egy lavórt a szifon alá, majd csavarjuk le az alján található kupakot! Arra mindenesetre figyeljünk, hogy a szennyvíz ne folyjon és ne fröcsköljön minden irányba.

Ezután kezdjünk neki a szifon belső falának tisztításának! A szag kicsit kellemetlen lehet és a nyálkás szennyeződés sem túl gusztusos, ezért használjunk gumikesztyűt. Dolgozzunk alaposan, minden szennyeződést el kell távolítanunk annak érdekében, hogy a dugulás eshetőségét minél későbbi időpontra toljuk. Ezután nincs más dolgunk, mint visszatekerni a szifon zárókupakját.

Mielőtt befejezettnek tekintenénk a műveletet, tegyünk egy próbát! Engedjük meg vízzel a szifon tartályát, ez elzárja a csatornaszag útját, illetve ellenőrizni tudjuk, hogy jól tekertük-e vissza a zárókupakot.

A padlóösszefolyó tisztítása

A padlóösszefolyó, vagy ahogyan manapság divatosan nevezik, a szuez szifon egy rendkívül hasznos találmány, de mint minden szifon, időnként ez is eltömődhet. Szerencsére a padlóösszefolyó esetében ez ritkán történhet meg, de ha mégis, akkor tudnunk kell, hogyan oldjuk meg a problémát.

A padlóösszefolyó úgynevezett bűzelzáró dugókkal rendelkezik. Ezeket el kell távolítanunk annak érdekében hogy hozzáférjünk magához a szifon belsejéhez és ki tudjuk tisztítani. Ha ezek a bűzelzáró dugók könnyen eltávolíthatók, akkor nem lesz különösebb problémánk, relatív egyszerűen át tudjuk mosni a belső szifont. Egy erős vízsugárra lesz szükségünk, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor a tusolócső is megteszi, csupán a szórófejet kell eltávolítanunk róla.

Dolgozzunk alaposan, ugyanis nem csak a darabos hulladékot, hanem az esetleges nyálkás lerakódást is el kell távolítanunk. Egyes esetekben a szifonokból hiányozhat a bűzelzáró; ez magyarázattal szolgálhat, miért van büdös a fürdőszobában… Minél előbb pótoljuk és már meg is oldottuk a problémát.

Mint látható, a padlóösszefolyó tisztítása nem igényel semmilyen szakértelmet vagy szerelési képességet. Mivel csupán biztonsági feladatot lát el, lehetőleg ügyeljünk arra, hogy minél ritkábban kelljen „dolgoznia”. Ha nem folyatunk bele különböző eredetű és vegyszertartalmú vizet, aligha lesz vele problémánk. Csupán egy évenkénti átmosásra lesz szükség.

Kérjen ingyenes visszahívást!

+36 30 577 0420

Duguláselhárítás házilag

A duguláselhárítás házi praktikái között van egy roppant olcsó, környezetkímélő és hatékony megoldás; ez nem más, mint a szóda-ecetes öblítés. A módszer ma már relatív ismert, de annyira ötletes és kiváló, hogy nem lehet elégszer megemlíteni.

Nincs szükség másra, mint szódabikarbónára és ecetre. A 3-4 evőkanál szódabikarbónát a lefolyóba szórunk, majd ecettel locsoljuk le. Nincs szükség pontos adagolásra, csak öntsünk mindkét összetevőből bátran! A két anyag kémiai reakcióra lép egymással, így pedig kiváló lefolyótisztító jön létre, amely nem tartalmaz semmilyen környezetre veszélyes anyagot. Ideális és olcsó megoldás, ami szinte minden konyhából kikerülhet.

Nem mellesleg pedig teljesen veszélytelen; a pezsgő, zizegő elegy nem igényel vegyszer elleni védelmet, nem kell kesztyű, netalán maszk. Bátran alkalmazható akár gyermekek jelenlétében is.

A dugulás megelőzésének másik hatékony módja a zubogó forró vízzel való öblítés. Havonta egyszer érdemes elvégezni az ilyen jellegű forrázást; a forráspont közeli víz a lefolyóban rendkívül hatékonyan oldja a zsíros lerakódásokat, de sajnos híg állaga miatt azonnal leszalad. Ám még így is képes jelentős mennyiségű zsírt eltávolítani.

Időnként alkalmazva az itt említett két módszert elérhetjük, hogy ne kelljen félnünk a dugulástól. Némi odafigyeléssel, illetve némi meleg víz, szódabikarbóna és ecet árán akár tízezreket is spórolhatunk.

Csatornaszag a lakásban

Képzeljük el azt a rózsásnak nem nevezhető helyzetet, amikor a takaros, rendezett lakásunkat nem egyszerűséggel elárasztja a bűz, mi pedig nem tudunk mit tenni ellene. Cseppet sem kellemes élmény…

Hirtelen takarítási láz tör ránk, de hiába tisztítjuk meg harmadszor is a wc csészét és a teljes fürdőszobát, a bűz csak nem szűnik… Az esetek többségében a ludas nem más, mint a naplóösszefolyó. A padlóösszefolyó egy biztonsági szifon, ami abban az esetben nyújt védelmet, ha a víz épp elárasztani készül a fürdőszobánkat. Ilyen módon a padlóösszefolyó is elpiszkolódhat és tisztításra szorulhat. Ez azonban nincs mindig így, sőt a padlóösszefolyót csak ritkán teszik ki olyan „terhelésnek”, ami duguláshoz vezethet. Talán gyakrabban fordul elő, hogy a padlóösszefolyóból hiányzik a bűzelzáró gyűrű. Ilyen esetben egyszerűen pótolnunk kell a gyűrűt és megoldódik a probléma.

A kellemetlen szagok sok esetben azért jelentkeznek, mert a szifonokból egyszerűen eltűnik a víz. Nem szupergyors párolgás, gonosz manó vagy megmagyarázhatatlan jelenség áll a szifon ürülésének hátterében, hanem a vákuumhatás. Ha hirtelen nagyobb mennyiségű vizet eresztünk le a lefolyón, a csőben vákuum keletkezhet, ami következtében a szifon bűzelzáró részéből eltűnik a víz. Érdemes légbeszívó szelepet alkalmazni, de ha erre nem szeretnénk áldozni, a bűz megjelenése után egyszerűen töltsünk egy liter vizet a szifonokba.