Ha a dolgok elromlanak, nem kell minden esetben újat venni, sokszor a javítás is elvégezhető. Ilyen a WC tartály is, amelynek belső szerkezete relatív könnyen és gyorsan javítható. Szerencsére a legtöbb gyártó kínál javítókészletet és alkatrészeket a saját termékeihez, így akár mi magunk vagy akár szakértő segítségével is megoldhatjuk a problémákat.

A WC tartály javítása sokkal olcsóbb, mint egy új vásárlása, ezért érdemes meggondolni, hogyan döntünk; a megfelelő szervizelés után a tartály hosszú évekig szolgálhat.

 

Amennyiben a  probléma megoldása szakembert igényelne, legyen szó bármilyen dugulásról, kérjen tanácsot szakembereinktől!+36 30 577 0420 

A WC tartályok esetében vannak olyan belső alkatrészek, amelyek könnyűszerrel cserélhetők. Ezeket bárki kicserélheti, aki egy kevéske hozzáértéssel és ügyességgel rendelkezik. Azonban a belső alkatrészek szerelése bizonyos esetekben speciális felszerelésekkel történik, ezek szereléséhez pedig szakmai jártasság szükséges. Érdemes fejben tartani, hogy a szaktudás és felszerelés nélküli munka legtöbbször károkozással végződik, így érdemes meggondolni, belevágunk-e saját magunk a WC tartály javításába vagy pedig szakemberhez fordulunk. Nagyon sok esetben a hiba okát a vízkőlerakódás okozza, de a gumi tömítések elöregedése is hibaforrás lehet.